De uitwedstrijd tegen Haaglanden, een wedstrijd waarvan we blij waren dat we deze zo vroeg al in het seizoen mochten spelen. De hal mist sfeer, het publiek bestaat grotendeels uit demente bejaarden en de hele hal is gemaakt van beton. Helemaal mooi dus, maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om alsnog lekker te ballen.

In de eerste set begon VVA redelijk maar had het moeite om op gang te komen. De paas was niet perfect maar goed genoeg om iedereen te kunnen bedienen. Haaglanden stond een redelijk balletje te spelen en kon ons redelijk bijhouden. Uiteindelijk weten we toch met een klein verschil toch de set binnen te slepen met eindstand van 23-25. Dit verschil was natuurlijk klein dus het was ons duidelijk dat er echt er schepje boven op moesten doen. De tweede set begonnen we dan ook fel maar hadden we nog steeds moeite om ons eigen spelletje neer te zetten. Onze pass was niet stabiel en in de aanval werden veel foute gemaakt. Helaas kwamen we hier in de 2e set niet mee weg en wist Haaglanden, dat niet beter of slechter stond te spelen dan in de 1e set, de set te pakken met een eindstand van 25-23.

De derde set ging bagger voor VVA. We gingen de set met volle overtuiging in maar konden niks waarmaken. Frustraties binnen het team liepen op en het werd duidelijk dat we niet meer tegen Haaglanden aan het volleyballen waren maar tegen ons zelf. Het energieniveau in het team nam af en er werden meer en meer domme fouten gemaakt. Zelfs met alle aanmoediging van onze bank wisten we niet uit deze dip te komen en eindigde deze set met een eindstand van 25-18. Dit viel slecht aangezien iedereen wist dat er meer in zat. Helaas wist VVA ook de vierde set hier niet boven op te komen. Het energie niveau in het veld was laag en de koppen hingen naar beneden. De set werd verloren met een eindstand van 25-19.

Kort samengevat was de wedstrijd voor VVA gewoon kut. Deze pot hebben verloren van onszelf. Een nare manier om een pot door te verliezen maar wel iets om van te leren. Met dit in gedachte kijkt VVA de thuis wedstrijd tegen Haaglanden op 27 januari al tegemoet.