Deel 2 van het drieluik: Protos

Als er een wedstrijd is waar halsreikend naar uit werd gekeken, dan was het wel de partij bij Protos. Volle tribunes, trommels en altijd veel sfeer; kortom een fantastische gelegenheid om je tegenstander van de mat te spelen. Echter, deze jaargang heeft Protos een uitstekend team dat vol voor het kampioenschap gaat. Daarnaast hadden ze de wedstrijd verplaatst naar een inhaaldag, waardoor sommige niet los konden gaan op een ADE feestje. Er verscheen dan ook een tot op 't bot gemotiveerd VVA.
De selectie kon niet rekenen op de vliegende acties van Alexis, die in Curaçao verbleef. Wel werd het team versterkt door Lodewijk, die haarfijn demonstreerde wat servicedruk inhoudt.

In de eerste set begon VVA zeer enthousiast en met een hoop geluid, maar helaas lukte het niet om door te breken met de aanval. Protos verdedigde veel en zette de heren vrijwel direct onder druk, waardoor ze deze set helaas verloren met 25-18. Hierdoor werd het VVA duidelijk dat ze met enkel hard geluid maken en goeie sfeer in het veld staan niet genoeg was. In de tweede set namen de heren meer risico en stonden ze met betere concentratie in het veld, nu de mannen echt begonnen waren met volleyballen werd het Protos ineens moeilijk en kon VVA deze zet van de thuisploeg afnemen met maar liefst vier punten verschil. Nu werd het weer tijd voor Protos om wakker te worden en te realiseren dat dit geen makkelijke pot voor ze werd, de derde en vierde set werden fantastisch gespeeld door beide teams. Het ging gedurende de wedstrijd zeer gelijk op in score tot in de twintig en door onder andere het publiek van Protos en alle liedjes maakten dit ook voor een zeer mooie wedstrijd om te beleven. Helaas rondde Protos het af door net de laatste paar punten te halen die de wedstrijd uiteindelijk besliste en werden deze sets afgerond met 25-22 en 25-23.

Al met al, goed gespeeld door VVA en een mooie wedstrijd neergezet.
Kom vooral kijken en de heren toejuichen wanneer Protos naar Amsterdam komt voor een revanche wedstrijd op 11 november om 16:00 in Blauwwit!