Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Stadion Galgenwaard in Utrecht was de bestemming. Vertrek vanuit Amsterdam zo rond 10 uur. Dit omdat we vanwege het overvolle speelschema, we waren de enige wedstrijd van de dag, op jongens A tijd moesten aftrappen.

Eenmaal aangekomen in de Domstad, bleek de kantine nog dicht te zijn. Onze bammetjes moesten we dan maar buiten in het zonnetje opeten. Dit bleek het hoogtepunt van de dag. Een uur voor de wedstrijd ging de kantine open en konden we eindelijk aan een bak koffie beginnen. Of eigenlijk, bruin water. Ik verlangde enorm naar de koffie van Leo in de Blauwwit… Dan maar omkleden en iets met een bal gaan doen.

Na het nodige geneuzel met het digitaal wedstrijdformulier was het eindelijk tijd om te beginnen. In een troosteloze lege sporthal werd voor 9 man publiek gespeeld op een kwartje. Er was immers geen ruimte door alle andere jeugdwedstrijden die op dat moment gespeeld werden. Wat een genot was het om daar te mogen aantreden. In de eerste 2 sets bleek dat jongens A tijd ons niet echt ligt. Door de vele fouten was het 2 sets lang spannend. De eerste set viel nog onze kant op, maar echt wakker waren we niet. Tegen het einde van de tweede set, zo tegen half 2, werden we langzaamaan een beetje wakker. De opgelopen achterstand was echter te groot, en dus kon Utrecht de stand gelijk trekken.

In het derde bedrijf was tussen beide teams een duidelijk verschil in niveau zichtbaar. Waar de thuisploeg braaf door ging met het maken van fouten, verdwenen die bij ons uit het spel. 13-25 was de terechte uitslag van deze set.
Set 4 moest de laatste van deze dag worden. Inpakken en met 4 punten terug naar huis. De thuisploeg dacht daar alleen niet zo over. Even leek het maandagochtend 12 uur, maar op de tribune zat naast iemand met een trommel opeens een dame die het luchtalarm na wist te doen. Blijkbaar waren we daar toch even van onder de indruk. De fouten kwamen terug in ons spel, maar we leken ons op tijd te herpakken. Bij 21-24 was het matchpoint, maar dat bleek verdomd lastig om te benutten. Utrecht kwam op 24-24, en opeens was set 5 heel dichtbij. Op matchpoint 4 was het echter wel raak, en zo kon het feestje van de eerste overwinning gevierd worden.

Na 1 biertje was het tijd om weg te gaan bij het stadion waar de plaatselijke FC de volgende dag met liefst 1-7 onderuit zou gaan. Een slecht weekend dus voor de Utrechtse sport.
Morgen spelen we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen, om 4 uur in de Blauwwit (van die koffie die iets beter te pruimen is). Tegen WIK, dat afgelopen seizoen degradeerde, zullen we een stuk minder eigen fouten moeten maken om kans te maken op de overwinning. Support kunnen we ook goed gebruiken, dus komt allen kijken om 4 uur!