Het is zaterdagmiddag, het zonnetje scheen en we mochten aantreden tegen de laatste van de top drie binnen vier wedstrijden. Zaanstad had er vorige week aan moeten geloven en twee wedstrijden daarvoor was Inter Rijswijk de klos. We hadden dus genoeg vertrouwen en hadden nog een hoop goed te maken na de blamage in Huizen.

Zonder veel gedoe kon de wedstrijd om 1700h beginnen. Omdat er voor de verandering geen badmintontraining was hadden we een wedstrijdvoorbereiding van een uur. Na warmlopen, inspelen en inslaan konden we beginnen. In mijn opinie was het focusniveau lager dan bij de afgelopen twee top drie teams en dat was te merken bij de eerste paar punten. We kwamen roestig uit de startblokken en met niet al te mooi volleybal ging het side-out om side-out. Door uiteindelijk onze hoge service druk wisten we het nodige gaatje te slaan. 25-21

In de tweede set gebeurde er weer precies hetzelfde als wat er tegen Spaarnestad en Inter Rijswijk gebeurde. Een voorsprong van 5 punten werd professioneel uit handen gegeven en deze set werd dus ook verloren. 19-25

Set 3 begon net zoals de tweede set. Door een lekkere service serie van Dirk kwamen we weer op een voorsprong van 5 punten. Deze voorsprong wisten we beter vast te houden en tot rond de 18 punten kwam het beslissende gedeelte van de set in zicht. Vanaf dit punt kan ik helaas niet meer vertellen over de wedstrijd, want ik landde op iemands voet. De set ging uiteindelijk toch naar ons! 25-22. Set 4 ging ook naar ons met nog mooiere cijfers 25-17!

Dus bij deze is de trilogie compleet en kunnen we bijschrijven dat we de top 3 binnen een tijdsbestek van 4 weken alle drie klop gegeven hebben. Als kers op de taart kan PDK door dit verlies een plek om PD wedstrijden hoogstwaarschijnlijk op hun buik schrijven. De volgende wedstrijd is op vrijdag 7 april in Rotterdam tegen Erasmus Volley HS 1 en kunnen we onze winststreak van 6 uitbreiden naar 7 wedstrijden.