Een lekkere koude dag waarop we weer een potje mochten volleyballen. We kwamen vol goede moed binnen met de gedachte dat we dit seizoen nog geen set hebben weggegeven in deze hal (laan van spartaan).

Voor de wedstrijd begon wisten we dat het wel eens een hele lastige wedstrijd zou worden, want NVC doet het ook wel goed in de competitie. Nou begonnen we lekker op tijd met de warming up alleen merkte we al snel wat op. De scheidsrechter die heeft wat moeite met de tijd, zo laat hij ons heel lang inspelen voordat we mogen inslaan, vervolgens we lang inslaan waardoor er weinig tijd was om nog even te serveren. Nou hadden wij gelukkig deze week al een beetje getraint op het serveren dus dat moest wel goed komen.

De eerste set begon gelijkwaardig, dit was een tegenstander die ons ook aardig weerstand gaf. Het was een wedstrijd met ups en downs. Het niveau kan verschillen. Ze speel je soms schitterend, of zo fluit de scheidsrechter weer een een af voor een technische fout. Na verloop van de eerste set hebben we het voor elkaar gekregen een gat te slaan en wonnen we die set met 25-17.

Onze coach vertelde ons dat we een tandje erbij moesten zetten, want ons spel was nog niet goed genoeg en het energie dat wij erin stopte ook niet. Hij had gelijk. We kregen het zwaar en kwamen 5 punten achter te staan bijna aan het eind van de 2de set. Je voelt het nu vast aankomen, wij hadden een goeie service serie en kwamen gelijk te staan, en uiteindelijk gingen we eroverheen en wonnen ook de 2de set, wel krap met 25-23.

Onze coach vertelde eigenlijk weer hetzelfde verhaal. Kwam er op neer dat we meer focus en energie in ons spel moeten stoppen. Hier zijn we blijkbaar niet zo goed in. De derde set ging het opzich net zo als de andere 2 sets, alleen was de tegenstander nu even beter. Nou deze set verloren we dus 18-25.

Dat was dus een duidelijk boodschap voor ons, en als we onze coach niet geloven, dan moeten we de tegenstander maar geloven. Als we deze set hetzelfde spelen als de vorige sets, dan komt er een vijfde. Nou met die insteek probeerde we allemaal keihard te werken om die vijfde set te voorkomen. Er werd best goed gespeeld en gingen gelijk op. Het werd wel nog heel spannend, we kwamen terug van 22-23 naar 24-23. Tommy die houdt van spanning en vond het leuk om even in het blok te slaan. Zij mochten serveren en konden wij nog even onze pass laten zien. Nou dat deden we en gaf Theo toch nog een set up op midden, die sloeg Quincy mooi binnen en zo stonden we op 25-24. Als laatste heeft Quincy nog even bewezen dat een sprongservice helemaal niet nodig is. Hij serveerde en die ketste ze, en zo wonnen wij de laatste set met 26-24.

Kortom, niet ons beste potje, maar wel gewonnen. Verder vinden wij de scheidsrechter niet zo lief, en hebben wij in onze mooie groene hal wel 1 set verspeeld, maar nog niet verloren. Op naar volgende week!