Scheidsrechters, inschrijven maar!
 
Dit bericht is bestemd voor alle teams uit de eerste klasse en lager. De indeling van scheidsrechters voor promotieklasse en hoger gebeurt door de Nevobo (D1-3 en H1-2).
 
Het wedstrijdprogramma is bekend! Dat betekent ook dat er weer ingeschreven kan worden op wedstrijden om te fluiten. Dat kan via het VVA inschrijfsysteem. Inschrijven kan vanaf vandaag t/m 29 augustus 2015. Het definitieve fluitschema zal 1 september 2015 bekend worden gemaakt. De eerste thuiswedstrijden zijn op 12 september a.s.
 
Nog even de VVA-regels over het fluiten, inclusief een paar nieuwe:
  • NIEUW: iedereen die competitie speelt (dus ook als je niet fluit) moet de online spelregeltoets maken. We vinden het als vereniging belangrijk dat iedereen de regels kent. Maakt het ook voor de scheidsrechters makkelijker en leuker om te fluiten
  • NIEUW: in elk team zitten minimaal twee mensen met een licentie op het juiste niveau. Voor vragen over de opleiding tot het juiste niveau kun je terecht bij Wilma Tjalsma
  • NIEUW: alle teams worden in de eerste trainingsweken voor of na hun training benaderd door iemand van de scheidsrechterscommissie over scheidsrechterszaken en eventuele vragen.
  • Elk team heeft één scheidsrechtercontactpersoon, aan te melden bij Kees Kraaier
  • Elk team fluit minimaal 6 wedstrijden per competitiehelft (dit is exclusief bekerwedstrijden, deze worden separaat ingedeeld)
  • 1e en 2e klasse teams schrijven in op elkaars wedstrijden, net als 3e t/m 6e klasse wedstrijden. 'Omhoog' inschrijven mag als je de juiste licentie hebt. Neem contact op met Wilma Tjalsma of Kees Kraaier als je daarover twijfelt
  • Je schrijft je in voor 6 wedstrijden, dit zijn jouw voorkeurswedstrijden, het betekent nog niet direct dat deze wedstrijden definitief door jouw team zijn gereserveerd. In totaal zal jouw team in ieder geval 7 wedstrijden moeten fluiten, de laatste wedstrijd zal worden ingedeeld door de VVA scheidsrechtercoördinator. Het definitieve fluitschema zal 1 september 2015 bekend worden gemaakt. 
  • Inschrijven kan vanaf vandaag t/m 29 augustus 2015. Daarna zullen de niet-ingedeelde wedstrijden worden ingedeeld door de VVA scheidsrechtercoördinator
We proberen via het huidige inschrijfsysteem het fluiten zo prettig mogelijk te maken voor de scheidsrechters. Toch lukt het niet altijd om volledig aan de wensen van de scheidsrechters tegemoet te komen. We vragen enige flexibiliteit van jullie. Dus als er bijvoorbeeld wordt gevraagd om een wedstrijd te wisselen, bedenk dan dat we fluiten voor onze eigen vereniging en dat het andersom ook prettig is dat bij de wedstrijden van je eigen team een VVA scheidsrechter is.

Bedankt voor jullie medewerking en een sportief (fluit)seizoen toegewenst!
De scheidsrechterscommissie